mandag den 13. august 2012

Nye udstikkere

Som jeg lovede i indlægget i går, så vil jeg her vise jer, hvad jeg fik købt i Netto i dag. De har som sagt udstikkere på tilbud i denne uge.
Jeg synes desværre ikke, at deres udvalg var særlig stort - i den Netto, jeg var i i Rødovre, havde de rosenblade, hortensia/syren, nellike/lilje og et sæt med 4 forskellige (jordbær, ananas, blad og snefnug). Jeg har længe gerne ville lære at lave hortensia buketter og nelliker, så derfor købte jeg de to slags. Jeg har 6 rosenbladsudstikkere i forvejen, og jeg kunne ikke se, hvad jeg skulle bruge de 4 forskellige til, så dem tog jeg ikke med.
Her kommer lidt billeder af mine nyindkøbte udstikkere (undskyld dårlig billedkvalitet):


søndag den 12. august 2012

Pladsmangel...!

Som I andre kage-entusiaster nok ved, så fylder kageudstyret en hel del. Jeg bor heldigvis i en lidt stor 2-værelses lejlighed på 70 kvadratmeter, så der er heldigvis plads nok. Indtil i går boede al mit kagegrej oven på vores køleskab og højskab i køkkenet, foruden alle bageformene, der fylder i en stor skuffe i køkkenet.
Men min søde kæreste sagde pludselig en dag, at han havde tænkt lidt på, at han gerne ville fjerne sit anlæg fra en reol i stuen, da vi alligevel ikke bruger anlægget, og så kunne jeg få alt mit kageudstyr derind i stedet. I starten sagde jeg, at det var lige meget - jeg havde intet problem med at have det i køkkenet. Men så begyndte det at knibe lidt med pladsen oven på skabet og køleskabet, da det også er der, vi har vores morgenmadsprodukter; og da vi er studerende, køber man sådan noget på tilbud, så vi har meget af det :D.

Fra tirsdag til fredag boede jeg hos en god veninde, som jeg skulle have været på ferie med, men da afbudsrejser ikke var særligt billige i år, tog vi ikke afsted og boede derfor i hendes lejlighed i stedet. Det var super hyggeligt! Da hun næsten lige har fået lejligheden, manglede der nogle ting, så vi tog et smut i Ikea i Gentofte. Da vi gik rundt derinde og nåede til opbevaringskasser, kom jeg i tanke om min kærestes idé. Jeg brændte mig øjeblikkeligt varm på idéen og begyndte at kigge efter flotte kasser. Jeg måtte lige ringe til min kæreste nogle gange og spørge om målene på reolen og lige høre, hvad han egentlig syntes om min idé. Heldigvis var han helt med på den, og jeg fandt de skønneste kasser!


Da jeg kom hjem fra min veninde i fredags, skyndte jeg mig at samle kasserne sammen med min kæreste, og i går fik jeg fyldt al udstyret over i kasserne og fik lavet noget logistik i det - det var der nu også før, men der var ikke plads nok i kasserne mere! Og tænk sig: der er stadig en masse plads i de nye kasser til mere!!

Nu skal det lige nævnes, at der på reolen er tre hylder: den nederste har vi værktøj og noget garn på. Den midterste er fyldt med gavepapir, klippe-klister, gavebånd, tuscher osv., og den øverste har nu alt mit kageudstyr.
For at der ligesom kom lidt styr på den midterste hylde, valgte jeg at købe to kasser, der matchede dem, som jeg havde købt til kagegrej. I de to kasser skulle der være de ting, som lå løst på hylden. Da jeg så får sat dem ind på reolen, ser det egentlig bare dumt ud - de nye kasser ser fantastiske ud i forhold til kasserne med kagegrejet. Men de gamle kasser, der står ved siden af, ødelægger det virkelig! Så nu har jeg besluttet, at jeg skal ud og have tre kasser mere til den hylde, så det kan se rigtig pænt ud - man kan ligeså godt gøre det ordentligt første gang! :)

Jeg giver jer lige lidt billede-spam, så I selv kan bedømme det:


Sådan så det ud i køkkenet før (jeg har fjernet noget af al morgenmaden, så man kunne se kasserne med kageudstyret - ellers kunne man kun se Kellogs' pakker :D ).



Her er lige et billede fra køkkenet før, hvor man rigtig kan se "bjerget" af kasser oven på køleskabet.



Her kan man så se de nye kasser på reolen i stuen. Læg mærke til den midterste hylde - ligner det ikke noget, der er løgn?! Jeg glæder mig virkelig til at få fat i de sidste tre kasser. Der kommer til at være to hvide mere og en blå.



Og så vil jeg da også gerne lige benytte lejligheden til at vise de tre billeder frem, der hænger over reolen. Dem har jeg nemlig selv lavet hos min veninde i torsdags. Jeg blev rigtig glad for resultatet, og de kom meget hurtigt op og hænge.



Og når jeg nu er i gang med at fortælle om ting, jeg selv har lavet, så kan jeg da også lige vise et par store billeder af den elefant, der står oven på kasserne.


Jeg har fået elefanten af min kærestes søster (som i øvrigt har bloggen Storbyfarmen), som fik den i bryllupsgave. Man skulle selv male den, og det gad hende og hendes mand ikke. Efterfølgende har jeg også efter ønske malet en til min mor, som hun er meget glad for :).


Og her til allersidst vil jeg da lige gøre opmærksom på, at der hele næste uge (uge 33) er udstikkere på tilbud i Netto. En pakke med 3-4 store koster 49,- og en pakke med 6-8 små koster 39,-. De ser ret fine ud, og jeg skal da indrømme, at jeg skal være den første til at komme ned og kigge på dem i morgen. Jeg glæder mig til at vise jer, hvad jeg får købt :).

Jeg håber, at alle har haft en skøn weekend :). Nu skal jeg til at nyde mine sidste tre feriedage, inden jeg skal starte op på studiet igen på torsdag. Det bliver nu dejligt at få lært noget mere om det, man brænder for at lave resten af livet og til at se sine studievenner igen :).

mandag den 6. august 2012

Ny sugar gun

I går brugte jeg meget tid på at sidde og lege med fondant, så jeg kunne prøve alle mine nye ting. Stort set alt fungerer rigtig godt - bogstaverne skal jeg vist lige øve mig lidt mere med og huske maizena på udstikkerne, lade fondanten tørre, inden jeg stikker ud, og så lade fondanten sidde lidt i udstikkeren, inden jeg prøver at pille det ud.

Min søde mor fylder 50 år her til september, og der skal jeg hjælpe hende med at pynte en kage. Og i den anledning sad jeg også og øvede mig lidt i går. Jeg tror umiddelbart, at mit design kommer til at kunne fungere, men jeg er lige nødt til at prøve det igennem igen.
Men op ad siderne skal der være nogle tynde pølser, og der havde jeg tænkt, at jeg ville bruge min sugar gun. Så jeg fandt den frem og fyldte fondant i. Jeg har lagt mærke til, at jeg skal bruge ualmindeligt mange kræfter for at få fondanten ud, og det går meget langsomt. Jeg tænkte, at det simpelthen ikke kunne være rigtigt, at den skulle være så åndssvag at bruge - for det gik jo hurtigere at trille det i hånden!
Jeg fandt derfor nogle videoer på Youtube, hvor jeg kunne se, at andres sugar gun virkede markant anderledes - de behøvede kun at trykke 5-6 gange for at få 20 cm fondant ud, hvor jeg minimum skulle have brugt 50 tryk af alle kræfter. Jeg prøvede at finde ud af mere på Google - måske var der en bestemt måde at gøre det på. Men nej nej, alle andres virkede perfekt.
Min kærestes bror var her i bil, så jeg fik lige lov til at låne bilen og køre ned i Specialkøbmanden og høre, om jeg var helt galt på den eller hvad. Jeg blev mødt af en meget sød og imødekom-mende ekspedient, som afprøvede min sugar gun, som der stadig havde fondant i. Hun sagde, at den var meget hård, og at stemplet ligesom kun gik halvt ned. Men hun sagde dog også, at man skulle arbejde for at få fondanten ud. Hun gik ud bagved og afprøvede en af deres egne sugar guns, og hun kom kort efter tilbage og sagde, at deres stempler gik helt i bund og slet ikke var så svære at få fondanten ud af som min. Og uden at tøve gik hun ned og fandt mig en ny, som jeg kunne tage med hjem. Jeg var meget taknemmelig og skyndte mig hjem og afprøve den.
Og tænk: Den virker helt perfekt! Nu skal jeg ikke længere bruge alle kræfter og trykker 50 gange for at få 20 cm pølse, men kun 5-6 gange. Det er da fantastisk!

lørdag den 4. august 2012

UUUDSAAALG!!

Jubiii - Specialkøbmanden holder sommer-udsalg fra i morgen, men medlemmer af Kagemagasinets Klub fik mulighed for forudsalg mellem kl. 16 og 18 i dag. Og det skulle jeg altså lige benytte!
Jeg tog ned til Specialkøbmanden kl. 16, og der var overraskende få dernede - jeg var der en times tid, og tror der var omkring 20 andre i den tid. Men hold da op for nogle tilbud de har denne gang. Jeg havde lavet mig en liste over, hvad jeg godt kunne tænke mig af udstyr. På den måde har man et overblik over, hvad man vil have, og så ender man ikke med at købe noget, som man allerede har i forvejen. Jeg havde det krav, at hvis tingene fra listen ikke var på tilbud, så måtte jeg ikke købe det, for jeg skal på 3 kagekurser til september, hvor der altid er 10% på alle varer efterfølgende, så der kan jeg ligeså godt få lidt rabat på resten af listen. Det eneste, jeg godt måtte købe, var to stykker kagepap, da jeg er løbet helt tør for dette.
Jeg har længe sukket lidt efter nogle nye forme, da jeg synes, at det bliver lidt kedeligt at lave de samme to former kage. Og heldigvis havde de mange af Fat Daddio's formene på tilbud. Jeg købte disse forme:

Hexagon-formen kostede 69,- og var sat ned fra 179,-.
Trekant-formen kostede 69,- og var sat ned fra 189,-.
Den store blomsterform kostede 59,- og var sat ned fra 129,-.
Den lille blomsterform kostede 39,- og kostede 89,-.

Derudover fandt jeg også disse tre skønne ovale forme, som alle sammen kostede 59,- pr. styk.



Derudover købte jeg følgende ting:

De to stykker kagepap kostede 7 og 10 kroner.
Så havde de sørme forskellige Cakedrums på tilbud. Denne kostede 39,- i stedet for 59,- normalt.

Sidste års Wilton Yearbook og Pattern Book til årsbogen var til halv pris. De kostede henholdsvis 75 og 50 kroner. Dem glæder jeg mig super meget til at få kigget i i aften eller i morgen formiddag.

Noget, jeg også længe har sukket efter, er nogle bladvariationer. Jeg synes ikke, at jeg har andre spændende blade end rosenblade, og man kan bare ikke pynte med rosenblade hver eneste gang.
Disse prægere kostede:
1. fra venstre: 30,- , 20,- , 35,- og 20,-.

Det overraskede mig rigtig meget - på en god måde (!) - at de havde en hel del silikoneforme på tilbud. Det har jeg aldrig set før.
Den hvide form er til at lave blomstermidter og var sat ned fra 385,- til 189,-.
Den blå form er til at lave træstubber med. Den var sat ned fra 275,- til 129,-

Til sidst er der disse ting:
Murstenspræger som før kostede 79,- og nu kostede 45,-.
Blad-udstikker sat ned fra 39,- til 20,-.
To små pastafarver i koralrød og mørk cerise sat ned fra 38,- til 20,-.
Ude til højre er der nogle bogstavsudstikkere fra ned til 89,- fra 139,-.


Jeg tog fra Specialkøbmanden i Rødovre med et stort smil om læberne. Det var simpelthen alletiders kup, da så mange ting, som jeg havde skrevet på listen, var på udsalg.
Selvom det i alt blev 1191,-, føler jeg, at det er penge, der er givet godt ud. Men noget, de kunne lave om på deres bonner i Specialkøbmanden, er, at man godt med stort kunne skrive "DU HAR SPARET xxx KR:" i stedet for "BELØB" :D.
Jeg har prøvet at regne sammen, og jeg har sparet: 1496,-.

Jeg kan nu begynde at åbne alle mine ting og mon ikke, at det bliver til noget fondant-leg i morgen? :). Desuden skal jeg kl. 10 i morgen formiddag ind og tjekke Specialkøbmandens hjemmeside, hvor udsalget starter - for tænk nu, hvis jeg skulle være så uheldig, at de ikke havde alle tingene i butikken i Rødovre! Det må ikke ske :).

Rigtig god aften til jer alle sammen. Jeg håber, at andre også har nydt godt af deres forudsalg og til resten: rigtig god fornøjelse i morgen og indtil den 25. august, hvor udsalget stopper.