tirsdag den 30. april 2013

Vinder af give away

Så fandt jeg vinderen af min give-away. Der deltog i alt 12 personer med 35 lodder.
Velkommen til de nye faste læsere :).
 
Nå, tilbage til vinderen - jeg brugte Custom Random Number Generator, som jeg plejer, og vinderen blev:
 
 
Enter a lower limit:
Enter an upper limit:

Random Number:
 
 
På min liste ved siden af mig er vinderen ELISABETH.
Stort tillykke - jeg håber, at du får glæde af gaven!
Jeg sender dig en mail - hvis du er hurtigere end mig, er du velkommen til at kontakte mig med din adresse, så jeg kan få sendt gaven af sted så hurtigt som muligt :).
 

søndag den 28. april 2013

Husk give-away

Husk at deltage i min give-away, der slutter på tirsdag kl. 21. Du kan se et link til give-awayen her :).

torsdag den 25. april 2013

Casting til amatør-kagebagere

Jeg er blevet kontaktet pr. mail af en kvinde, som har kigget rundt på min blog. Hun skrev, at de på Kanal 5 netop er begyndt at søge folk, som elsker at bage og lave kager. Der er egentlig kun tre krav for at deltage:
1) Man skal være passioneret omkring det
2) Man må ikke være uddannet bager eller konditor
3) Man skal være fyldt 18 år
 
Hun skrev så, at jeg evt. selv kunne stille op og sendte så et opslag med omkring castingen, som jeg evt. kunne dele med jer andre.
 
Jeg tror ikke rigtig selv, at jeg vil stille op, men det kan jo sagtens være, at andre derude sidder og tænker: Det er da lige noget for mig! - eller: Det er da lige en udfordring, som jeg vil tage op!
Hvis du sidder og tænker det, så kan du se mere om castingen lige her:
 
 
Jeg håber, at I andre også vil dele dette opslag, da det da lige er noget, som jeg godt gad at se i tv! :)

Mudcake

Jeg har fundet denne lækre opskrift her, som jeg lige måtte dele med jer andre. Den passer til en rund bageform på 25 cm. Den har en super god smag - så den er al besværet værd ;).

Ingredienser:

250     g       smør
250     g       mørk chokolade
180     ml    vand
295     g       mel
1½      tsk    bagepulver
½        tsk    salt
60       g       kakao   
½        tsk    natron
550     g       sukker
4                  æg
8         tsk    rapsolie
125     ml     kærnemælk


Fremgangsmåde:

Beklæd en bageform med bagepapir i bunden af formen - og kun i bunden.

Hak chokoladen groft.

Tænd ovnen på 160 grader.

Kom smør, chokolade og vand i en gryde og lad det smelte ved lav varme.

Melblanding 1: Bland 145 g mel, bagepulver og salt sammen.
Melblanding 2: Bland det resterende mel, kakao og natron i en skål.
Melblanding 3: Sigt melblanding 1 ned i melblanding 2 og tilsæt sukker. Rør nu det hele sammen.

Bland æg, olie og kærnemælk sammen med en gaffel.

Kom den lune blanding af smør, chokolade og vand ned til melblanding 3, og tilsæt også æg-, olie- og kærnemælksblandingen. Rør indtil det hele er rørt sammen, og der ikke er flere klumper i.

Kom dejen op i din form og bag den i midten af ovnen i 1 time og 50 minutter. Ovnen må IKKE åbnes, før end kagen er færdig, da den ellers kan falde sammen.


Tip:
Køl kagen af og pak den ind i husholdningsfilm og opbevar den i køleskabet.

Skal kagen skæres ud i bunde, er det en fordel at lade den stå i køleskabet natten over, så den får lov at sætte sig. Det gør, at den bliver nemmere at skære ud.

onsdag den 24. april 2013

Skildpaddemousse

Denne mousse kan jeg rigtig godt lide, men den er også lidt dyr oga. de mange skildpadder, man skal bruge. Denne mousse skal laves dagen før brug, da den skal sætte sig i køleskabet og dernæst piskes op inden brug.

 
Ingredienser:
 
200    g    Toms skildpadder (svarer til 7-8 stk)
½       l     fløde
 
 
Fremgangsmåde:
 
Smelt skildpadderne sammen med fløden over et vandbad. Varm godt igennem, men det skal ikke koge. Stil massen på køl til næste dag.
Pisk igennem til moussen stivner og brug den.
 

tirsdag den 23. april 2013

Toblerone mousse

Tobleronemousse er den lækrere udgave af en chokolademousse. Man kan bruge alle slags toblerone i denne mousse :). Denne mousse skal laves dagen før, man skal bruges den, da den skal sættes sig i køleskabet natten over, og piskes op inden brug.
 
 
Ingredienser:
 
300    g    valgfri toblerone
½       l     fløde
 
 
Fremgangsmåde:
 
Smelt tobleronen sammen med fløden over et vandbad. Varm det godt igennem - men det skal ikke koge. Stil på køl i en skål til næste dag.
Pisk den igennem til den stivner og brug den.

mandag den 22. april 2013

Kakao-sukkerbrødsbunde

Himmelske Kagers blog har jeg fundet disse fantastiske kagebunde, som jeg selv bruger til alle mine kager. Bundene er rigtig luftige og lækre! Du får opskriften lige her:

Ingredienser:

5               æg   evt. pasteuriserede(stuetemperatur - vigtigt for at få en meget luftig bund)
120   g      sukker
80     g      hvedemel (for kakaobunde 80 g mel, 20 g kakao)
20     g      kakao
1½    tsk   kartoffelmel
1       tsk   bagepulver

 
Fremgangsmåde:

Start med at tænde ovnen og lægge et stykke bagepapir i bunden af din bageform. Dette hjælper til at få kagen ud af form, og da man altid ønsker en så plan overflade som muligt til sin kage, hjælper dette bagepapir rigtig meget.

Nu skal æggene deles i blommer og hvider - derfor kan det være en god idé at købe pasteuriserede blommer og hvider, så man ikke skal stå og dele dem (det gør jeg i hvert fald).
Hviderne kommes i en lille skål og piskes helt stive - en tommelfingerregel her er, at når man kan vende skålen på hovedet, uden hviderne falder ud, så er de piskes nok :).

Blommerne kommes i en mellemstor skål og blandes med sukker. Æg og sukker piskes, til det er helt hvidt og skummende.

Bland mel, kartoffelmel, bagepulver og kakao i en dyb tallerken. Melet sigtes nu op i den mellemstore skål til æggemassen. Melet skal vendes i drejen. Undgå mel-lommer (jeg plejer - når al melet er kommet i - at give det en lynhurtig tur med håndmixeren, så alle mel-lommer er væk). Når al melet er blandet ordentligt i, vendes de stiftpiskede hvider STRAKS i.

Dejen hældes nu i den bagepapir-beklædte bageform.


Bagetid:

Bages på næstnederste rille ved 175 grader i 40-45* minutter.**


* Ovnen må IKKE åbnes de første 30 minutter.

** Denne opskrift har jeg brugt i mine efterhånden mange forskellige forme. Her er nogle forskellige vejledninger til forme, mængde dej og bagetider, som jeg har erfaret:

1. Hvis du skal lave en rund kage i diameteren 23-24 cm, passer det at lave 1 1/5 portion dej. Det tager omkring 55 minutter i ovnen - men vær opmærksom på, at to ovne ikke er ens! Bundene er færdige, når man kan stikke en pind i, og der ikke hænger noget dej ved.

2. Hvid du skal lave en bund i en firkantet bageform i størrelsen 20x30 cm passer det med en almindelig portion. Man kan også lave 1 1/5 portion, hvis man kun skal have et lag mousse og godt kan lide, at der er noget bid i kagen.

3. Hvis du skal lave bunde i en hjerteform, der er ca. 15 cm, passer en almindelig portion fint. Jeg plejer at gøre det, at jeg bager hver bund enkeltvis, så fyld halvdelen af dejen i, og giv den ca. 25 minutter i ovnen.


Tips:

Man kan komme 2-3 spsk finthakkede nødder i dejen til sidst og få lækre nøddebunde.

2 spsk mel kan erstattes af 2 spsk kokosmel, som tilsættes til sidst.

Der kan også kommes revet appelsinskal i, som giver bundene en lækker undertone af appelsin.

søndag den 21. april 2013

After Eight mousse

Ingredienser:
150-200   g    After Eight
50            g    god mørk chokolade
4                    past. æggeblommer
4                    past æggehvider


Fremgangsmåde:
Kom After Eight i en skål sammen med den mørke chokolade. Det skal nu smeltes over vandbad.
Imens vandbadet varmes op, piskes æggehviderne stive og stilles til side.
Når chokoladen og After Eighten er smeltet, ser det lidt underligt og tykt ud - men det er meningen. Det tages nu af vandbadet og æggeblommerne piskes i lidt ad gangen.
Chokolademassen vender forsigtigt i hviderne, og moussen stilles på køl mindst 3-4 timer, inden den skal bruges.


Opskriften er fundet ud:

onsdag den 17. april 2013

Fødselsdag 2013 nr. 2

Som bekendt holder jeg altid mange fødselsdage! Jeg holdte med min bror i påsken, hvor vi fejrede os sammen, da vi har fødseldag med 10 dages mellemrum. Det var rigtig hyggeligt!
Kagen nedenfor blev brugt den 7. april, hvor jeg holdte brunch-fødselsdag for mine veninder :)
 

 

 
 
Anledning: Min fødselsdag #2
 
Kagebunde: Red velvet
 
Fyld: 1 lag karamel-mousse og 1 lag hvid chokoladecreme med daim
 
Opsmøring: Den hvide chokoladecreme uden daim (kan ikke anbefales, da det ikke tørrer hårdt nok op)
 
Pynt: En sko inspireret af Verusca Walker - hun har en nem how to på Facebook, som jeg varmt kan anbefale. Og derudover er der malet leopard pletter på.
 
Form: Trekantet
 
Antal personer: 8-10
 
Læring: Det er smadder sjovt at male på kager, men man har kun en chance! Jeg fandt ud af, at det var ekstremt praktisk at have mit Tilt n' Turn table, for det kan vippes, så man meget bedre kan komme til på siden af kagen. Det er desuden ret nemt at male leopard-pletter. Jeg tænker at lave en how to på det på et tidspunkt - tog selvfølgelig ikke billeder undervejs!
Jeg har igen fundet en super opskrift på red velvet, som varmt kan anbefales.
Jeg prøvede desuden at lave konsederet mælk om til karamel, og det gik rigtig fint! :)
 
Kage nr.: 22
 
Billeder:
 


 

torsdag den 11. april 2013

Fødseldag 2013 nr. 1

 
 
Anledning: Min og min brors fødselsdag
 
Kagebunde: Mudcake
 
Fyld: After eight mousse
 
Opsmøring: Wilton decorator icing med pebermynte essens
 
Pynt: Tre blomster, jeg selv har fundet på, Bogstaver "God påske", bølget borde med små blomster på, gult betræk.
 
Form: Oval
 
Antal personer: 20-25
 
Læring: At selvom en kage er enormt besværlig at arbejde med, så kan den smage så godt, at man simpelthen nægter at smide opskriften ud alligevel - det var tilfældet med mudcaken. Den valgte at brække midt over, da jeg skulle dele den, og derefter gik toppen yderligere i stykker. Den måtte derfor samles nede i formen, og så håbede jeg bare på, at moussen kunne holde det sammen.
After eight moussen smagte virkelig også godt! Det er den bedste kage smagsmæssigt, jeg nogensinde har lavet, tror jeg!
Jeg har brugt en blanding af wiltons fondant og sweet kitchen. Jeg arbejdede med sweet kitchen, da jeg var på bryllupskage-kursus sidste år hos Specialkøbmanden, og der var jeg ikke særlig stor fan. Denne gang gik det lidt bedre pga. Wilton fondanten, men jeg synes ikke, at den var helt god. Der kom stadig let fingeraftryk i, og den ville ikke lægge sig helt pænt ind til kagen, og den gav nemt efter for kagens form. Men jeg må altså sige, at det smager bedre end ren Wilton.
 
Kage nr.: 21
 
Billeder:




 

lørdag den 6. april 2013

Hello Kitty og traktor-kage

 
 
Anledning: Min kusines to børn har fødseldag med en måneds mellemrum, og til daglig bør hele deres familie i Sønderjylland, så vi ser dem desværre ikke så ofte mere. Men de kom alle 4 til Lolland for at fejre børnenes fødselsdag med min familie og olderne, og det var rigtig hyggeligt!
Min kusine spurgte, om jeg ville stå for kagen, og selvfølgelig ville jeg det! De eneste krav til kagen var jordbærmousse, en Hello Kitty og en rød Valtra traktor. Jeg havde store problemer med at finde ud af, hvordan filan jeg skulle kombinere en traktor og en Hello Kitty. Og det endte altså med dette resultat, som jeg blev rigtig glad for - nogle gange er det bare pænest at holde det helt simpelt!
 
Kagebunde: Bondekonens chokoladekage
 
Fyld: Jordbærmousse med hakket chokolade og frysetørret jordbær samt friske jordbær i skiver.
 
Opsmøring: Wiltons decorator icing
 
Pynt: Marmoreret betræk i grøn og lilla, en Hello Kitty caketopper, Valtra traktor caketopper, små blomster, Bogstaver "Line" og "Gustav", to perleborder på hinanden.
 
Form: Rund 24 cm.
 
Antal personer: 15-20
 
Læring: Nogle gange er det simple simpelthen bare bedst. Jeg syntes pludselig ikke, at betrækket passede til den røde traktor, men så prøvede jeg at stikke nogle røde blomster ud for at se, om det kunne give en bedre helhed i kagen, og det skal jeg love for, at det kunne. Så de kom på, og for at pifte det lidt mere op og gøre kagen lidt mere personlig, fik begge børn deres navn på kagen.
Derudover fandt jeg på at lave en bred perleborde med en mellembred perleborde oven på. Jeg synes selv, at det ser super flot ud, og det er absolut ikke sidste gang, at jeg skal lave den form for borde!
 
Kage nr.: 21
 
Billeder: